Omgeving

 

Oude Hollandse waterlinie

Ontdek de verschillende vestingsteden van de Oude Hollandse Waterlinie en de activiteiten, routes en historie per vestingstad. De kruitdampen zijn al lang opgetrokken en het kanongebulder is verstomd; de vestingsteden hebben hun werk gedaan. In de 19e eeuw hield de waterlinie op te bestaan en veel vestingsteden hebben de hoge wallen afgegraven en de poorten afgebroken om toegang tot de stad gemakkelijker te maken. Toch hebben zij stuk voor stuk nog allemaal een mooi, gezellig en historisch centrum.

 

Cheese experience, brouw je eigen kaas!

Altijd al een keer zelf kaas willen leren maken? In Woerden kan het, “Brouw je eigen kaas” in het Kaaspakhuis. Onder leiding van een deskundige kaasmaker ga je zelf aan de slag als kaasmaker. Beleef de Cheese Experience en ervaar het proces van kaasmaken in de moderne kaasmakerij van het Kaaspakhuis.

Museumpark Archeon

Word een oermens, ridder én Romein in Museumpark Archeon!

Park
Zwerf door de prehistorie, kom héél dichtbij de Romeinen, ontdek Archeologiehuis Zuid-Holland en duik in de middeleeuwen. Stap midden in de geschiedenis en ontdek hoe het vroeger was.

Prehistorie
Ga mee op reis, héél ver terug in de tijd naar het kamp van de jagers en verzamelaars, de eerste boeren, de bronstijd en de ijzertijd.
Vaar in een echte boomstamkano, laat je schminken als een echte jager, bak een prehistorisch broodje op een stok, versleep een hunebedsteen en leer hoe je vuur maakt met een echte vuursteen.

Romeinse tijd
Bezoek het Romeinse grensdorp Trajectum ad Rhenum en ontmoet de Romeinen.
Exerceer in het Romeinse legioen, geniet van een Romeinse armmassage in het badhuis, maak een mooie fibula (Romeinse speld) en ontdek de Romeinse kruiden.